Bang voor potlood en penseel

Ik stel me voor dat je voor je notebook zit. Vol woeste plannen. Je maakt een bulletjournal, of misschien liever een artjournal of een traveljournal? Hoe dan ook vraagt dat om een indeling van de bladzijden die nog akelig leeg voor je liggen.
Begin gewoon in je eigen handschrift, je hoeft geen topkalligraaf of gravin te zijn om iets bijzonders te maken.
Versieren is van alle tijden en van alle culturen. Kun je niet tekenen? Echt niet proberen? Nee?
Hier een handvol alternatieven.

Gebruik stempels. Inspirerend zijn letter- en cijferstempels: Daarmee kun je randen om je tekst maken, (een woord herhalen, of gewoon het ABC), hoofdstukken indelen, maanden aangeven, rake koppen stempelen. Kies je voor bloemen? Vogels? Alles op het gebied van schrijven? De keuze is grenzeloos. Grasduin vooral binnen je eigen interesses.Stempelkussens zijn in kleuren verkrijgbaar. Dus als je verder durft dan Zwart: wie is er bang voor Rood, Oranje of Gifgroen?

Stempels

Washitape: Het is er van heel breed tot supersmal, van vintage tot gewaagd hedendaags, van ondoorzichtig tot transparant. Om meteen al door de bomen het bos niet meer te zien, kun je beginnen met kiezen op kleur of onderwerp.
Hoe groter je notebook, hoe handiger om hiermee je bladzijde in te delen, in tweeën of in een week.

Stickers: Net als washitape: een rijstebrij aan keuzes.

Geen geld voor dure stationary? Bewaar inpakpapier, kranten en oude tijdschriften. Zoek een leuk leeg doosje en ga een middag plaatjes knippen. Als je het over mindfulness hebt…

Stuit je op lelijke (vakantie)kaarten? Week de postzegels eraf en bewaar ze in je plaatjesdoos. Gestempelde postzegels doen het goed als illustratie. Ben je in het buitenland? Bewaar de papieren verpakkingen van snoepjes, sardineblikjes, zeepjes, etc. Koop luciferdoosjes voor een habbekrats en laat je inspireren door tekeningen, letters, of plak gedeeltes ervan in je journal. Afgescheurd papier is prachtig.
Geen reis in het vooruitzicht? Loop de buurtsuper binnen. Voor dat ene doosje.

Onze favorieten:
Letterstempels
Stempelkussen
Washitape