Washitape – 9 favorieten

Hoog tijd voor een lijstje, want wij zijn superfan van washitape! Om een pagina te omlijsten, om een foutje weg te werken – in rustige combinaties of juist complementaire, stuiterende mixen: genoeg inspiratie.

Wat is washitape?
Washitape is een dunne tape waarmee je je journal kan versieren. Een tape met een printje, met glitters of gewoon één kleur. Een tape die een beetje doorschijnt, waar je goed op kan schrijven, of juist een wat stevigere tape. Officieel is washitape gemaakt van rijstpapier (in vaktermen ‘washi’). Het is heel handig voor het schilderen, want er komt geen verf onderdoor. Als je de tape erafhaalt, heb je een heel scherpe en nette rand. Maar wij gebruiken het natuurlijk gewoon voor ons bulletjournal of artjournal – en gezien het aantal washitapes met prints en kleuren dat wordt verkocht, zijn we niet de enige. Echte washitape kun je trouwens herkennen aan een wat doffe, matte kleur. Is een tape eerder plankbandachtig? Je kan hem prima gebruiken, maar het is geen echte washi.

Er is best wat kwaliteitsverschil in washitape: hoe komt het van het rolletje af, is het goed te scheuren, kun je erover heen schrijven, en als je het een beetje scheef plakt waar het recht moest: kun je het dan voorzichtig lostrekken en overnieuw doen? Dat is vooral uitproberen: welk merk vind jij het allerfijnst, en welke eigenschappen zijn voor jou belangrijk?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Om je op weg te helpen hier een lijstje van onze favorieten (de ondertitels zijn aanklikbaar: hier vind je de washitape):

De foto’s in dit artikel zijn van bol.com.