Wat is Kawaii?

Washitape met kittens, stickers van cupcakes – overal kom je de term ‘Kawaii’ tegen. Maar wat het is het nou eigenlijk? We zochten het voor je uit!

Cute
Kawaii is een onderdeel van de Japanse cultuur. Het staat voor ‘schattig’ en ‘lieflijk’. Een cultuur die zich richt op het kinderlijke, kwetsbare, aaibare. Vandaar die kittens. Het is ergens in de jaren ’70 ontstaan, toen het populair werd om het Japans in plaats van verticaal, horizontaal op te schrijven. Jonge meisjes versierden de Japanse tekens met sterretjes en hartjes. De scholen gingen in de ankers: dit was niet hoe het hoorde! Maar tijdschriften en reclamebedrijven pikten de trend op. Zo werd Kawaii geboren. Fun fact: Hello Kitty is ontstaan vanuit Kawaii.

De stijl
Er zijn boeken over hoe je ‘Kawaii’ kunt tekenen. Koddige poppetjes, kleine grappige tekeningetjes (leuk om je journal mee op te vrolijken trouwens!).

Kawaii-journal
Natuurlijk zijn er ook veel journals en planners in Kawaii-stijl. En washitape, stickers, pennen, stempels: you name it. We hebben een lijstje gemaakt van onze favorieten: