Waar laat je al die washitape?

Washitape is nogal verslavend: er zijn zoveel geweldige ontwerpen te koop, en een nieuw rolletje kost niet zo veel. Voor je het weet, heb je een hele verzameling. Om ze echt allemaal te kunnen gebruiken en goed te kunnen zien, is het handig om een slimme opruimmethode te verzinnen. En daar zijn nogal wat opties voor!

Miss Lizzy
Bij deze blogger vonden we een heel goede tip: de la-inzet voor kruiden, van de Ikea!

Bron: Miss Lizzy

Wandbord
Ook een handige manier: een houten wandbord, waar je de tapes met haken aan ophangt. Dit idee vonden we bij Beads and Basics.

Dat kan met hout, maar ook met gaatjesbord (deze metalen variant is erg tof, maar wel een stuk duurder dan ik dacht!). Deze ‘pegboard‘ heeft een fijner prijsje en kun je zelf een goede kleur geven.

Laatje van Marianne
Een slim idee van Marianne: alle tapes in een laatje, waar je ze uit elkaar houdt met stukjes karton. Die kun je dan weer versieren met tape of een tof kleurtje geven.

Laatje van Marianne

Je hebt ook officiële organizers: plastic bakjes waarmee je je lade in kleinere vakjes verdeelt. Handig voor al je stationery.
En een ladekastje is natuurlijk ook nog een idee! Die vind je hier.

Letterbak
Je vindt ze soms nog bij kringloopwinkels of antiquairs: de letterbak. Een lade waar vroeger in de drukkerij een lettertype in werd bewaard. Nu vooral nostalgisch, en superhandig voor het opruimen van kleine spulletjes. @vintage_papergarden plaatste er een heel toffe foto van. Gelukkig ook nog gewoon nieuw verkrijgbaar!