Wat is een Bijbeljournal?

Met een Bijbeljournal (of Biblejournal) kun je je op een creatieve manier verdiepen in de woorden uit de Bijbel. Handig voor als je nooit aan stille tijd toekomt, als je het moeilijk vindt om stil te zitten en na te denken, als je meer tijd wil besteden aan het lezen van de Bijbel.

Hoe werkt het?
Je pakt de Bijbel en kiest een stuk tekst om te lezen. Dat kun je doen zoals je zelf wil: beginnen bij het begin, of zomaar de Bijbel ergens openslaan. Lees een poosje en kijk welke zinnen jou het meest opvallen. Wat spreekt jou aan, of helpt jou vandaag? Die tekst wordt de basis voor de bladzij in jouw Bijbeljournal.

Aan de slag
Nu kun je de woorden gaan wegen en overdenken. Hoe wil je ze op het papier zetten? Stempelen, schilderen, met heel mooie letters of juist wat ruiger? Omdat je de woorden ook echt op papier plaatst en daarover nadenkt, blijven ze veel beter in je hoofd en hart zitten. Je kunt dit in een leeg journal doen, maar er zijn ook speciale Biblejournals. En er is een Schrijfbijbel, waar je in de Bijbel zelf kan werken.