Van 8 tot 80

Vroeger stond op de zijkant van ons Monopolyspel: leeftijd: van 8 tot 80. Eigenlijk kun je dat ook wel op de zijkant van een goede viltstift zetten: van 8 tot 80. Vandaag een blog over de viltstiften van Stabilo. Een beetje ondergewaardeerd, misschien door de stiften die tegenwoordig voor iedereen verkrijgbaar zijn, maar vroeger alleen werden gebruikt door professionals. Ontwerpers, architecten, illustratoren. Die stiften koop je vaak per kleur, zijn kleurecht en je kunt kleurvakken maken zonder dat je streepjes ziet. Maar deze stiften (en dat ze mooi zijn ontken ik niet, wij gebruiken ze ook) zijn op basis van alcohol. De keerzijde daarvan: er zijn maar weinig papiersoorten die deze stift goed aankunnen. Daarom is het heel handig om ook een wat meer basic stift in huis te hebben. En daar is de Stabilo een goede kandidaat voor.

Stabilo Pen 68
De Stabilo pen 68 (ik weet niet waarom hij ‘pen’ heet, want het is toch echt een stift) is het basismodel van Stabilo. Een heel goede en stevige stift, en onze favoriet. Mooie kleuren, en fijne grip door de hoekige vorm.

Brushtips
Speciaal voor de handlettering fans onder ons heeft Stabilo ook een brush-editie. Deze stift heeft een zachtere punt, die meebeweegt. Daardoor kun je mooie lijnen met verschillende diktes maken, zoals bij kalligrafie.

Stabilo Boss
En natuurlijk heeft Stabilo ook zijn heel bekende markeerstiften. Vooral van de pastelcollectie zijn we fan. Als je met mooie kleuren kan arceren, wordt studeren nóg leuker. Wist je dat de Boss-collectie van Stabilo dit jaar al 50 jaar bestaat?