Het grote ideeënboek

Als je een ideeënboek begint, moet je er altijd op letten dat het goed openligt. Dat de katernen, zoals in dit boek, zo genaaid zijn dat je het bomvol kunt plakken, en je er goed in kunt werken. Veel boeken zijn niet geschikt om er papier aan toe te voegen, maar veel handgemaakte notebooks hebben dat voordeel wel. Als je een ideeënboek begint, moet je er altijd op letten dat het goed openligt. Dat de katernen, zoals in dit boek, zo genaaid zijn dat je het bomvol kunt plakken, en je er goed in kunt werken. Veel boeken zijn niet geschikt om er papier aan toe te voegen, maar veel handgemaakte notebooks hebben dat voordeel wel.

Beelden

Dit was het tweede boek waarin ik beelden wilde verzamelen. Een soort InstaGram op papier. Iets tastbaars, waar ik doorheen kon bladeren als ik wilde tekenen. Nu het al een aantal jaren geleden vol raakte, merk ik dat ik er nog een keer mee aan het werk wil. Dat ik aan sommige pagina’s iets wil toevoegen. Waarmee ik wil zeggen dat creatieve processen soms eindeloos kunnen doorgaan. Zoek naar foto’s die verhalen vertellen, waar je bij kunt fantaseren. En maak er je eigen verhaal van door er dingen bij te plakken die inspireren. Dat kunnen sigarenbandjes zijn of postzegels, stempels of washitape.

Knippen en plakken
Japanse pagina
Vormen en kleuren

Thema’s

Toen ik dit boek begon had ik nog geen echt doel. Ik knipte in het wilde weg in kranten, oude National Geographic’s (kringloop!). Het was een leuk tijdverdrijf op regenachtige dagen, je bent een beetje terug in de kleuterklas. Fijn schaartje, goede lijm, mooi muziekje op, en wegdromen. Pas op het einde begon ik meer doelgericht te werken. Ik zocht naar thema’s. Pagina’s in Japanse prent-sfeer, of in een bepaalde kleur. Je hoeft het vooraf niet eens te bedenken, ga gewoon aan de slag en je merkt dat het vanzelf gebeurt, als je boek vol is, heb je weer andere plannen voor een volgend project.

Op kleur
Blue bird
Washitape en stempels

1 Reactie

  1. Hallo Marianne, deze blogs zijn zo ontzettend leuk en inspirerend!! En een weekjournaal! Ik ga er gelijk mee beginnen……had nog wel meer foto’s willen zien. Wat creatief! Heb mezelf het boek van Arne & Carlos cadeau gedaan en een Grayham notitieboek. Hier kom ik de winter wel mee door! Dank!

Reacties zijn gesloten.