Droomlijstje

Ik weet zeker dat je creatief bent als je hier rondneust. Dat je van schrijven en versieren houdt, anders had je wel genoeg aan een digitale agenda. En ja, fijn om je hoofd leeg te maken met een bulletjournal en dat zo leuk mogelijk te doen.
Het is logisch dat we bezig blijven met dingen die moeten. Hoeveel washitape of stempels we ook gebruiken, het gaat over verantwoordelijkheden. Maar de dingen die we willen doen, zijn opvallend vaak ook verplichtingen. Een studie of cursus op de planning. Tienduizend stappen per dag. De kast opruimen, een nieuwe koelkast regelen. Een etentje organiseren voor vrienden.

Schommelen

Dit lijstje gaat over dingen die absoluut niet hoeven, die volgende week of volgend jaar kunnen, maar waarvan je altijd hoopte dat je daar nog eens tijd voor zou hebben. Meestal is het een keuze. Je kunt er best tijd voor maken, maar omdat het niet per se hoeft, doe je het toch niet.
Ga je niet met een fleece en een thermoskan in de vroege ochtend of aan het einde van de dag in je eentje naar de zonsop- of ondergang kijken. Ga je niet dat parkje in om een tijdje te schommelen, zoals je als kind zo graag deed. Ga je geen dag naar het strand om schelpen te zoeken.

Gratis

Maak ergens in je bulletjournal een piepklein gaatje vrij voor je dromenlijstje van dingen die niet hoeven maar die je blij of gelukkig maken. Een keertje vliegeren, eindelijk dat veldboeketje plukken.
Of misschien wilde je ooit een verhaal schrijven? Met 600 woorden heb een prentenboek. Vul een half A-viertje met een plot voor de roman die je wil schrijven. Valt het al op? Al deze dingen kosten je geen cent.
Ik stel me voor dat je dan ineens je pen pakt en die eerste zin schrijft van het verhaal dat je altijd al eens had willen schrijven: “Onze upon a time…”