Doodling

Doodling is een manier van tekenen. Krabbelen terwijl je aan het telefoneren bent, een college volgt of naar de radio luistert. Het hoeft niets voor te stellen, je maakt rondjes, stipjes, driehoekjes en als je er plezier in krijgt, worden het misschien dingetjes die ergens op lijken. Het moet vooral een beetje achteloos blijven, iets voor in de kantlijn.

Nu is je journal bij uitstek het boek om in te tekenen, want terwijl je druk bent met schema’s en lijstjes en to do dingen, heb je papier en pen al bij de hand. En hoe fijn om de tekst te versieren met een randje of een paar tekeningetjes.

Onderwerpen

Geen idee wat je moet tekenen? Ik geef een paar voorbeelden. Gewoon van de dingen die je altijd wel om je heen hebt als je in je journal bezig bent. Potloodjes, pennen, gummetjes, en je kunt het eindeloos verder verzinnen. Puntenslijper, inktpot, liniaaltje, papierprop. Of verzin alles wat je eet tijdens je werk, van je appel tot je koffie met cupcake. Kijk naar buiten. Blaadjes, wolken, regen, zwaluwen, je hoeft niet eens op te staan om van alles voorbij te zien komen. Denk aan de zomer, en je verzint de ijsjes, de parasol, je teenslippers of een partje watermeloen.

Kun je niet tekenen? Des te beter, dan hou je het vanzelf simpel. Met een paar lijnen heb je iets getekend. Een rondje met een steeltje aan de onderkant en je hebt een ijsje. Teken het steeltje aan de bovenkant en je ziet een appel. Ik heb het ingekleurd (ja, ik kon het niet laten) maar dat hoeft helemaal niet, als je googelt  op “doodle” zie je eindeloze voorbeelden van zwartwit tekeningetjes.