Beginnen met een bulletjournal

Een nieuw begin maken – dat is niet zo makkelijk. De lege bladzijden liggen voor je, nog helemaal mooi en netjes… Maar net als met elk project, elke tocht en elke uitvinding, begint het toch gewoon met de eerste stap. En bij een bulletjournal heb je eigenlijk best wat handvatten om gewoon mee te beginnen. Ik ben mijn bulletjournal van uitgeverij Karmijn begonnen op 1 januari – dus de titelpagina was niet zo moeilijk. 1 Januari is zo’n dag vol goede voornemens, dus na de titelpagina maakte ik een pagina voor boeken die ik dit jaar ga lezen, en natuurlijk een pagina met een sportoverzicht.

Als het begin er eenmaal is, kun je alles van te voren gaan bedenken en inplannen – of, een methode die ik fijner vind: een beetje kijken hoe het loopt. Ik maak afentoe een paar pagina’s van te voren, bijvoorbeeld alleen de randen met washitape, omdat ik daar zin in heb op dat moment. Gewoon een begin maken. En dan een dag later denk ik: hee, dit is nog tof om bij te houden op deze pagina. Ik gebruik dit bulletjournal om spaardoelen bij te houden, om te studeren (met de pomodoromethode, werkt heel goed voor mij, en je hebt meteen leuke content voor je journal), om workouts in op te schrijven.

Later bedacht ik nog dat het leuk was om kleurencombinaties uit te proberen van mijn stabilo stiften, een studieplanning te maken, en kwam er nog een pomodorolijstje bij.

Elke keer komen er nieuwe lijstjes bij. Documentaires die ik wil zien, of juist heb gekeken. Bijzondere ontmoetingen, momenten in de natuur, nieuwe dromen of doelen. So far zijn wij nog lang niet uitgejournald!

Nog even de favorieten uit deze blog op een rijtje:
De Pomodoro-techniek
Journal Karmijn
Stiften Stabilo