Achterkant als inspiratie

Sinds jaren ben ik een postcrosser. Ik stuur kaarten naar landen als Maleisië, IJsland, Nieuw-Zeeland, Hong Kong, Italië, Roemenië of Rusland. Dat is nog maar een kleine greep. Ondertussen krijg ik kaarten terug vanuit de verste uithoeken van de wereld. (voor wie geïnteresseerd is: www.postcrossing.com)

Compositie

Een kaart kun je vergelijken met een bladzijde uit je journal. Het is fascinerend hoe mensen een oppervlakte van 10 bij 15 centimeter weten om te toveren tot een kunstwerk. Het schrijven van een kaart is tegelijk het maken van een compositie. Wordt het staand of liggend? Welke stempels, stickers of washitape ga ik gebruiken? Natuurlijk moet ik rekening houden met degene aan wie ik het stuur. In je journal hoef je alleen maar aan jezelf te denken en aan wat jij mooi vindt.

Ter inspiratie een paar achterkanten